Lutje Kössink Recreatie bestaat uit een camping, een vakantiehuis en een appartement.
Hierboven kunt u eenvoudig de verschillende accommodatie's bezoeken.

Wandelen rond Winterswijk

Vanaf onze statige herenboerderij kun je schitterende wandeltochten maken in het gebied.

Wekelijks excursie in de naaste omgeving
Tijdens het hoogseizoen zal de eigenaar van de camping op een vaste dag in de week graag voorgaan met een natuurwandeling in de naaste omgeving. We komen op plekjes waar zeer bijzondere plantensoorten door ingrepen in het landschap weer tevoorschijn zijn gekomen (zonnedauw, blauwe orchideeen, heidesoorten). Ook loopt u grote kans diverse wildsoorten tegen te komen. Hij vertelt u tevens iets over het ontstaan van het Winterswijkse landschap met diverse voorbeelden. De tocht is gratis.

Dottinkraede
De wekelijks excursie kan o.a. door het Dottinkraede gaan, een oud loofbos aangekocht door de Vereniging Natuurmonumenten. De bosgedeelten van het Landgoed Lutje Kössink bestaan vooral uit oude eiken gemengd met beuken en berken. Het gebied is rijk aan vogels. Het is ook mogelijk om evt. onder begeleiding van een gids een wandeling te maken.

Korenspieker
Bezoek ook een het nabijgelegen fraaie monumentale Korenspieker (op 1 km afstand). Het Korenspieker is een 17e eeuws vakwerkgebouw om graan in op te slaan met een expositie over landbouw in vroegere tijden. In de maanden juli en augustus op iedere zondag van 14.00 - 17.00 uur geopend.

Avontuurlijke Wandeling
Op verzoek kan men met een groep een avontuurlijke wandeling maken onder begeleiding van de eigenaar, die u de plekjes kan laten zien die alleen een echte kenner weet te vinden.

Wandelen rondom Winterswijk
Niet alleen rondom onze camping is het prachtig om te wandelen en fietsen. Rondom Winterswijk vindt men nog vele plekken die de moeite waard zijn. De omgeving bestaat uit prachtige pittoreske boerderijtjes, statige Scholtenboerderijen, weilanden en natuurgebieden. De vele beken, beekjes, houtwallen en bosschages zorgen voor veel variatie in het landschap.

Enkele beschreven wandelroutes zijn:

 • Smudde- en Knieperkespad
  Het Smoddepad en het Knieperkespad zijn twee rondwandelingen in het buitengebied van Winterswijk. Het Smoddepad heeft een lengte van 16 kilometer en het Knieperkespad is 15 km lang. Het Smoddepad voert langs beken, houtwallen, essen en akkergronden. Vanaf boerderijcamping De Appelweide kunt u de boerenwandeltocht starten, maar u kunt ook rustig op ieder ander punt van de route uw wandeling beginnen. Het Knieperkespad voert langs essen, veengebieden, Saksische boerderijen met ossenbloedrode geveltoptekens en historische scholtenboerderijen. Het Smodde- en het Knieperkespad zijn in een soort achtvorm aan elkaar gekoppeld, waardoor beide routes ook op een en dezelfde dag gelopen kunnen worden. De totale lengte van deze rondwandeling is 26 kilometer.
 • Rondom Willink
  Natuurpad rondom Willink: een bewegwijzerde wandelroute gebaseerd op de bijzondere geologische en landschappelijke waarden van het gebied nabij de steengroeven. Goed schoeisel wordt aangeraden voor dit avontuurlijke en educatieve wandelpad over niet altijd gebaande paden. Ca. 12 kilometer, verkorte route ca. 6 kilometer. Voorzien van infopanelen en uitkijktoren. Informatief boekje te verkrijgen bij het startpunt en bij de VVV. Startpunt: Mini-camping de Appelweide, Wilterdinkweg 3, Kotten.
 • WenterSlenterpad
  Te starten vanaf de VVV. Lengte 11, 12 of 21 km. Deze route is een uitstekende manier om het gevarieerde Winterswijkse landschap te leren kennen. Beschrijving van 'het decor' van de route te verkrijgen bij de VVV.
 • Scholtenpad
  Een lange-afstand-wandeling rond Winterswijk van in totaal 105 km. In vier afzonderlijke delen (elk ca 30 km) te bewandelen, geel-rood bewegwijzerd. Van de tocht is een routeboekje uitgebracht, verkrijgbaar bij VVV en boekhandel.
 • Meddose Veenwandeling
  Een ongeveer 5 km lange wandeling o.m. via het knuppelpad door het prachtige Korenburgerveen. Startpunt: parkeerplaats Rommelgebergte
 • Natuurpad op Landgoed Deunk
  Drie korte (tot 4 km) routes vanaf gastboerderij De Zonnebloem, Slingeweg 12.
  Infopaneel op startpunt en onderweg aanwezig.


Overige routes
Vier doorgaande lange-afstands-wandelpaden komen door de Achterhoek.
Het Pieterpad, dat loopt van Pieterburen naar de St. Pietersberg, heeft in de Achterhoek het trajekt Laren-Vorden-Zelhem-Doetinchem-Elten-Lobith.
Het Naoberpad loopt over en langs de grens met Duitsland. De route komt onder andere door Winterswijk, Dinxperlo, Gendringen en 's-Heerenberg.
De derde route is het Trekvogelpad voert in de Achterhoek over het trajekt Bronkhorst-Vorden-Ruurlo-Borculo-Eibergen- Haaksbergen.
Een nieuwe route is het Hanzestedenpad, een route door het IJsseldal van Doesburg naar Kampen. Tevens driedaags wandelarrangement langs dit wandelpad. De markering van deze routes is met rood/witte strepen op palen en bomen. De routes zijn overigens in beide richtingen te volgen. Van de routes zijn ook boekjes uitgebracht.

Naast bovengenoemde routes beschikt de VVV nog over vele andere beschreven routes. Al voor een paar euro kunt u urenlang wandelplezier hebben.

bron: VVV Winterswijk