Lutje Kössink Recreatie bestaat uit een camping, een vakantiehuis en een appartement.
Hierboven kunt u eenvoudig de verschillende accommodatie's bezoeken.

Fietsen in de Achterhoek en Duitsland

De omgeving rond winterswijk, gelegen in de meest oostelijke punt van Gelderland, behoort tot de mooiste fietsgebieden van Nederland. Het fraaie coulisselandschap en de vele beschermende bossen en landgoederen vormen het decor van prachtige fietstochten. Deze brengen u over landelijke wegen, zandwegen en bospaden.

Twee unieke fietstochten vanaf locatie
Voor al onze gasten zijn er 2 gratis fietstochten ontwikkeld die vanaf "Lutjekossink" gestart kunnen worden.
Deze worden bij aankomst met uitleg uitgereikt en laten u een unieke route zien door het Winterswijkse en deels Duitse coulisselandschap. Één route gaat naar het zuidelijke gebied van Winterswijk, het oude kleinschalige landschap, de andere naar het meer open ontginningslandschap richting Duitsland genaamd "6 maal over de grens". 
Beide tochten gaan langs schitterende landschapselementen en leuke stille weggetjes. Halfweg in beide routes is horeca aanwezig. Het zijn dagtochten van ongeveer 40 km die ook "afgekort" gefietst kunnen worden.

Heeft u deze beide gefietst dan heeft u een zeer goede indruk "wat Winterswijk is".

Download hier de GPS-route Fietstocht Woold
Download hier de GPS-route Fietsroute 6 keer over de grens

Fietskaart Achterhoek
Fietskaart knooppuntennetwerk AchterhoekDe Fietskaart Achterhoek maakt deel uit van een landelijke serie van 20 fietskaarten met:

 • een gedetailleerde plattegrond met toeristische informatie
 • alle fietsknooppunten in de Achterhoek
 • uitleg over het fietsroutenetwerk
 • vier kant-en-klare fietsroutes
 • Lutje Kossink ligt direct aan knooppuntnetwerk 10

De nieuwe Fietskaart Achterhoek is voor € 7,95 verkrijgbaar bij de VVV en ook online te bestellen. Wie bij de VVV een Fietskaart Achterhoek koopt, krijgt er een gratis stuurbandje en ansichtkaart bij. Daarop kunnen fietsers hun favoriete route noteren en die versturen naar familie, vrienden en kennissen.

Fietsrouteplanner
U kunt ook vanachter uw eigen computer routes samenstellen over het fietsroutenetwerk Achterhoek. De routeplanner op deze website laat dan zien welke routebordjes u moet volgen om de door u gekozen route af te leggen. Ook krijgt u informatie over de bezienswaardigheden onderweg. De routeplanner gaat ook enkele fietsroutes tonen die speciaal voor u zijn geselecteerd. Alle routes kunnen worden afgedrukt of gedownload voor een gps-ontvanger of TomTom. Ga naar de fietsrouteplanner.

Bewegwijzerde routes
U heeft de keuze uit tal van routes: korte, lange, bewegwijzerde, grensoverschrijdende, thematische enz. Totaal zo'n 1700 km fietsplezier! Onderstaand een kleine greep uit de mogelijkheden verkrijgbaar via de VVV.

 • Arfgoodroute: 39 km, verbindt 9 toeristische attracties en bezienswaardighedenArfgood route (fietsroute 41 km)
 • ATB: sportieve uitdaging van 45 km voor de mountainbikers
 • Buurtschappenroute: totaal 58 km, of te fietsen in delen (Noord, 37 km of Zuid,45 km)
 • Lokale Ommetje: voor een beknopte impressie van Winterswijk (20 km)
 • Doe-tas: gebaseerd op het lokale ommetje. Bij de VVV kunt u een Doe-tas huren voor 6,50  euro die gevuld is met veldwerkmaterialen zoals verrekijker, loepen en netjes. Bij de aangegeven afstappunten kan men dan bijv. vogels kijken, waterdiertjes vangen en bomen meten. Leuk en leerzaam voor jong en oud.
 • Kastelenfietsroute Oost-Gelderland: route door Oost-Gelderland met een totale lengte van ruim 350 km (zonder daglussen) of ca 670 km (incl daglussen). Voert (incl. lussen) langs alle kastelen en vrijwel alle kerken, molens, cultuur-historische en natuur-historische waarden van Oost-Gelderland (en een beetje Duitsland). 

Overige routes

 • Boerenleenbankjesroute: fiets-verhalenroute langs 30 boerenerven.
  Bij deze boerenerven zijn zitbankjes opgesteld, die de fietser en ook de wandelaar als het ware even mag lenen om uit te rusten. De eikenhouten banken zijn geschilderd in ossenbloedrood, de voor deze streek karakteristieke kleur van de houten topgevel van Saksische boerderijen. Het werd verluidt gemaakt van fijngemalen moerasijzererts vermengd met de biestemelk; de eerste melk van de koe die pas gekalfd heeft. De Boeren-leen-bankjes route heeft een totale lengte van ruim 200 km, verdeeld over vier routes. De bijbehorende verhalen- en routeboekjes zijn te koop bij VVV/ANWB Winterswijk.
 • Natuurroutes KNNV: thematische routes als Oude Bocholtse Baan, IJstijdroute, Ratumse Beekroute met uiteenlopende lengtes.
 • FTC Wenters/VVV: 2 setjes van elk 5 fietsroutes variërend van 30 tot 50 km. Uitgezet door de specialist op het gebied van fietsroutes, fietstourclub FTC Wenters. U bent aldus verzekerd van een aantal prachtige routes, deels grensoverschrijdend.
 • Wilt u de grens over? De Groene Grensroute van de CNME leidt u naar het buitenland. Meer weten en zien over geologie? Naast de genoemde IJstijdenroute kan dit via de Gerrit Griffioenroute. Bij de VVV/ANWB kunt u het complete assortiment bekijken.
 • Op de pedalen van het woord: een route van 70 (of met een extra lus 85) km waarin wordt kennisgemaakt met proza en poezie in het oostelijk deel van de Achterhoek. De route is met toepasselijke bordjes bewegwijzerd: een boek met een penneveer. Ter begeleiding van de tocht is er een dik boek "op de pedalen van het woord" van bijna 200 pagina's met alle teksten. Voorts bevinden zich 3 luisterplekken aan de route, waar kan geluisterd naar poezie, muziek en proza, die betrekking hebben op op geinspireerd zijn door die omgeving.

Landelijke fietsroutes door de Achterhoek
De Stichting Landelijk Fietsplatform heeft langeafstandsfietsroutes langs binnenwegen of speciale fietspaden samengesteld, waarvan er twee door de Achterhoek lopen. Een beschrijving van deze routes is vermeld in de uitgave 'Landelijke Fietsroutes', deel 1, te koop bij de VVV voor € 18,90. De landelijke fietsroutes zijn gericht op meerdaagse tochten, maar uiteraard is het mogelijk een deeltraject als dagtocht te fietsen.

De tocht LF4 loopt van Den Haag naar Enschede en voert in de regio via Bronkhorst, Vorden, Barchem, Borculo naar Haaksbergen of van Borculo via Eibergen naar Zwilbrock (D). De route is gemarkeerd met rechthoekige groene bordjes LF4 en is zowel van west naar oost als andersom te volgen. Tevens is er een zuidelijke route beschreven, die loopt tussen Laag-Keppel en Winterswijk. Verbindingsroutes tussen beide zijn beschreven tussen Winterswijk en Zwilbrock en tussen Laag-Keppel en Vorden. Gebruik makend van deze beschreven verbindingsroutes is een rondje door de Achterhoek te maken van zo'n 120 kilometer. De route kost € 11,50 en is te verkrijgen bij de VVV.

Uiteraard zijn er ook meerdaagse fietsarrangementen vanuit één standplaats en 'trek'tochten, waarbij u van het ene hotel naar het andere fietst. De bagage wordt natuurlijk voor u vervoerd.

bron: VVV Winterswijk